Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Áfonya fórumok, blogok képes leírás - Áfonya és fajtái.tlap.hu
részletek »

Áfonya fórumok, blogok - Áfonya és fajtái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: afonya.tlap.hu » Áfonya fórumok, blogok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Áfonya termesztés

Áfonya termesztés

Idén elhatároztam hogy én is megpróbálkozok áfonya termesztéssel és az egyik csomagküldőtől rendelek és egy nagy balkonba szeretném ültetni csak azt nem tudom hogy a kínált fajták közül melyiket válasszam lehet-e egyáltalán balkonba ültetni? vagy erre a célra csak balkonáfonyát érdemes ültetni? vagy a balkon az nagyon kicsi marad? és elég egy fajtát ültetni vagy a beporzás miatt több fajta kell? hogyha van bármilyen tapasztalotok az előre is megköszönöm

Baktériumok ellen tőzegáfonyával

Baktériumok ellen tőzegáfonyával

tőzegáfonya kapszulát, napi 1-et, és semmi bajom!!! Kérdeztem a Herbáriában a nőcit, nem baj-e, h folyamatosan szedem, és azt mondta, egyáltalán nem, olvassam csak el, ami rá van írva. Idézem: 'Élettanilag fontos szerves savakat és falvonoidokat és pronatocianidineket tartalmaz. Ez utóbbiak fontos antioxidánsok, amelyek hatását jól kiegészíti a magas C vitamin tartalom (20 mg / kapszula). Szóval csupa jó hatása van egyébként is (zárójelben jegyzem meg, amióta szedem, egyetlen egyszer voltam náthás, pedig volt pár időszak, amikor mindenki tüsszögött körülöttem...)

Felfázás enyhítése áfonyával

Felfázás enyhítése áfonyával

'Körülbelül 5 éve, 18 éves korom óta folyamatosan visszatérő hólyaghurutom van. Évente kb 2-3 alkalommal jött elő, elsősorban télen, de az utóbbi fél évben már havonta szenvedtem tőle. Akik hasonló cipőben járnak, tudják milyen rettenetes, ez egy átok. Voltam urológián, nőgyógyásznál, beszedtem a sokadik féle antibiotikumot aztán eltelt 3-4 hét és kezdődött minden előlről.

Sikerülhet áfonyát termeszteni?

Sikerülhet áfonyát termeszteni?

Vettünk néhány kék áfonya tövet. Szeretném mindet kiültetni a kertbe. Hogy gondozzam őket, hogy jó sok áfonyát teremjenek? Tudom, neten sok minden fent van, de most elsősorban személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.. Hogy van e itt olyan valaki, akinek terem a kertjében a saját áfonya.

Tapasztalatok az áfonyával

Tapasztalatok az áfonyával

Nagyon jó, én csak ajánlani tudom. Nekem folyamatosan visszatérő hólyaghurutom volt, közben pedig gombásodással küzdöttem, a nőgyógyászom meg persze többezres antibiotikumokat írt fel, immár sokadszorra, amitől még inkább elgombásodtam. . . Elhatároztam egy fórumon olvasottak miatt, hogy nem szedek többé gyógyszert, kipróbáltam a Cran-c tőzegáfonyát, 3850 Ft volt herbáriában 60 db-os kiszerelésben, 4. napja szedek napi 3*1-et, és lekopogom, megszűntek a tüneteim. Mindenkinek ajánlom!!

Tőzegáfonya hólyaghurut esetén

Tőzegáfonya hólyaghurut esetén

Rengeteg antibiotikumot írt már fel nekem az urológusom és a nőgyógyászom, de 1 hónap után mindig kiújul a hólyaghurutom. A nőgyógyászati leoltások negatívak, ennek ellenére erős sárga hüvelyi folyásom van, nagyon fáj a húgyhólyagom, és rendszeres vizelési ingerem van. Nem szeretném több antibioval mérgezni magam, főleg úgy,hogy nem is használ. Nem tudna valaki tanácsot adni, melyik alternatív kezelési mód lenne megfelelő? A tőzegáfonya kapszula tényleg megoldás lehet a problémára? Előre is köszönöm a válaszokat.

Várandósság alatt is alkalmazható

Várandósság alatt is alkalmazható

A feleségem terhes és hajlamos a hólyaghurutra, ezért gyakran éjszaka is ki kell mennie a mellékhelységbe. A tőzegáfonya kapszula állítólag jó a hólyagproblémára. Kérdésem: 16 hetes terhes szedheti-e? Van-e káros hatása a terhességre, a méhre?

Vörös és kék áfonya közti különbség

Vörös és kék áfonya közti különbség

A tőzegáfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar.

Tuti menü