Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Áfonyalekvár készítés képes leírás - Áfonya és fajtái.tlap.hu
részletek »

Áfonyalekvár készítés - Áfonya és fajtái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: afonya.tlap.hu » Áfonyalekvár készítés
Keresés
Találatok száma - 5 db
Áfonya lekvár és befőtt készítése

Áfonya lekvár és befőtt készítése

Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán vagy szűrőn lecsurgatni. Ezt követően a cukorral főzzük fel és tegyük üvegekbe. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget. A levet öntsük a gyümölcsre, légmentesen zárjuk le és kihűlésig dunsztoljuk.

Az áfonya lekvár

Az áfonya lekvár

Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk. Majd hozzáadjuk a vizet és a citrom levét és 2-3 órát állni hagyjuk. Ezután állandó kevergetés mellett felfőzzük. Kb. 5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a főtt áfonya levéből kiveszünk, elkeverjük benne a cukrot, majd az elegyet hozzáadjuk az áfonyához és állandó kevergetés mellett ismét felforraljuk. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és dunsztoljuk.

Az áfonya lekvár és jótékony hatásai

Az áfonya lekvár és jótékony hatásai

Az áfonyát megtisztítjuk majd hozzáadva a vizet felfözzük. Kb. 5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihülni. Miután kihült, a fött áfonya levéböl kiveszünk, elkeverjük benne a cukrot, majd az elegyet hozzáadjuk az áfonyához és állandó kevergetés mellett ismét felforraljuk. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és dunsztoljuk. Fözés közben ízlés szerint tehetünk hozzá reszelt narancshéjat és fahéjat is.

Fekete áfonya dzsem és lekvár

Fekete áfonya dzsem és lekvár

A szép, hamvas, érett áfonyát szűrőben megmossuk. Főni tesszük, a burgonyatörőt egy párszor belenyomkodjuk, hogy levet eresszen. A fővéstől számítva 15 percig főzzük, hozzáadjuk a cukrot, újabb 10-15 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk. Na-benzoikum a tetejére, egy késhegynyi elég a kiló gyümölcsre. Lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük

Vörös áfonyás receptek

Vörös áfonyás receptek

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A gyümölcsöt a vízzel feltesszük főni, és forrástól számítva 5 percen keresztül forraljuk, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni. A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk a dzsem fixszel. Az elegyet hozzákeverjük az áfonya-víz keverékhez, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon ismét felforraljuk.

Tuti menü